MVO stond in het zonnetje tijdens het Kom’mit Zomerevent

Op 14 juli vond het Kom’mit Zomerevent plaats in Kasteel Limbricht: een unieke locatie die historie ademt . Buiten regende het hard, maar binnen stond MVO volop in het zonnetje.

Verhalen van Vidar

Na een hartelijk welkom en een welkomstwoord van Ton Mans (voorzitter van Kom’mit) startte het officiële programma. Dagvoorzitter Vivian Lataster interviewde Jantien Kuperus (directrice van Vidar) over het ontstaan van het nieuwe Vidar en wat Vidar voor de Kom’mit partners en introducés kan betekenen op het gebied van de werving en selectie van personeel, het meedenken met personeelsvraagstukken en het uitbesteden van productiewerk. Jantien Kuperus wist op bevlogen wijze de aanwezigen te informeren en inspireren.

BAB-Medical

Vervolgens kreeg het publiek een uniek kijkje achter de schermen bij Kom’mit-partner BAB-Medical aan de hand van een prachtige video. Bij BAB-Medical produceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hartverwarmende wijze FFP2 mondmaskers. Dit gebeurt in samenwerking met Vidar. De eigenaren Bram van Cleef en Bas Janssen, teamleider Frank Corstjens en medewerkers Wilma en Christophe deelden op zeer enthousiaste wijze hun persoonlijke ervaringen en wisten het publiek te raken. Wilt u het volledige verhaal en de video bekijken? Klik dan op deze link: Neem een uniek kijkje in de mondkapjesfabriek van BAB-Medical (vidar.nl)

Helga van Leur

Terwijl er buiten historisch veel regen viel, gaf weervrouw Helga van Leur vervolgens een inspirerende lezing over het klimaat. Vandaag heb je morgen in handen. Door bewust te worden van hun omgeving en hun gedrag, kunnen mensen hun eigen toekomst beïnvloeden! Duurzaamheid is daarbij het sleutelwoord met een balans tussen ‘People, Planet, Profit… én Passie’. Hoe krijgen wij ons brein zover dat wij er ook naar willen handelen? Niet omdat het moet, maar vooral omdat het kan! De urgentie was nog nooit zo duidelijk en de lezing zorgde voor verrassende inzichten en bood handvatten om gemotiveerd tot actie over te gaan. “Vandaag heb je morgen in handen!”

Netwerken in ontspannen sfeer

Daarna konden de Kom’mit-partners en introducés genieten van een heerlijk buffet en kon er, met inachtneming van de coronamaatregelen, genetwerkt worden. De sfeer was goed en we waren blij zoveel Kom’mit partners te mogen begroeten. Het enthousiasme om (nog meer) met MVO aan de slag te gaan spatte ervan af. Was u er ook bij? Laat ons dan in de reacties weten hoe u dit evenement heeft ervaren en hopelijk tot 16 september bij het Kom’mit Nazomerevent.