Hans Janssen B.V.: “Gaat niet bestaat niet”

Kom’mit sprak met Elise Janssen van Hans Janssen B.V.: een zeer gespecialiseerd betonboorbedrijf in Elsloo dat zich al bijna 25 jaar richt op betonboor-, zaag- en kapwerk.

Vertel kort iets over jezelf
Ik ben de vrouw van Hans Janssen, de eigenaar van Hans Janssen B.V. Zelf ben ik ook werkzaam in het bedrijf. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met de financiële administratie. Buiten Hans en mij bestaat ons personeel uit nog 14 andere medewerkers.

Sinds wanneer is Hans Janssen B.V. partner van Kom’mit en waarom?
We zijn sinds september 2018 partner van Kom’mit. En waarom? Het is toch wel fijn als je met mede-ondernemers geregeld bij elkaar komt om van gedachten te kunnen wisselen. Hoe kun je als bedrijf mensen helpen die het niet zo goed getroffen hebben in de maatschappij? En dan kom je toch vaak verder met ideeën van andere ondernemers. Bijvoorbeeld over welke rol iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt kan vervullen in een bedrijf.

Wat doen jullie zelf in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Vóór ons lidmaatschap van Kom’mit hadden we al iemand in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze persoon was werkzaam op onze werkplaats. Toen hij vanwege fysieke klachten moest stoppen, leek het ons een goed idee om opnieuw te zoeken naar iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is uiteindelijk ook gelukt en het bevalt tot nu toe hartstikke goed.

Wat heeft de uitbraak van het coronavirus betekend voor Hans Janssen B.V.?
Wij hebben als bedrijf tot nu toe geen last ondervonden van de coronacrisis. Het is soms net alsof hier niks aan de hand is, wat ook weer vreemd voelt. Alles loopt door zoals vanouds. Een heel enkele keer zijn afspraken bij particulieren wel eens gecanceld omdat mensen ter plaatse corona gerelateerde klachten hadden. Dat komt voor. Maar over het algemeen vinden onze werkzaamheden buiten plaats in de open lucht en kan iedereen op voldoende afstand van elkaar werken. Er is in die zin voor ons niet veel veranderd.

En voor jou persoonlijk?
Persoonlijk heb ik er ook niet veel last van, afgezien van het feit dat we nu even weinig leuke dingen kunnen doen. Als je gezond bent en je werk gaat gewoon door valt het naar mijn mening allemaal wel mee. Maar ik realiseer me heel goed dat het coronavirus op heel veel mensen wél een behoorlijke impact heeft. Het is niet niks wat sommigen op dit moment op hun bordje hebben liggen. Daarnaast denk ik dat niet iedereen altijd in staat is om zelf, op eigen kracht, uit een dal te kruipen. Het is goed om hierbij stil te staan en om daar aandacht voor te hebben en elkaar te helpen daar waar het kan.

Waar zijn jullie als bedrijf trots op?
Wij zijn heel erg flexibel. Gaat niet bestaat niet bij ons. We proberen iedere klus te klaren. Bij ons verloopt vrijwel nooit iets volgens planning. We moeten heel vaak improviseren. Dat is bewerkelijk, maar dat doen we graag voor onze klanten. We proberen problemen altijd op te lossen. Ik denk dat wij als bedrijf daar heel sterk in zijn.

Wat wil je andere ondernemers / Kom’mit-partners nog meegeven?
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen bepaalde capaciteiten in zich heeft om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Alleen hebben sommige mensen net dat extra steuntje in de rug nodig. Persoonlijk voel ik me verantwoordelijk om deze mensen te helpen, omdat ik geloof dat we daar uiteindelijk als maatschappij allemaal voordeel van hebben. Alle beetjes helpen, en ik hoop dat andere ondernemers daar net zo over denken.