Kom’mit on Tour

Nog eventjes geduld, want het busje komt zo”, werd er in de ochtend van woensdag 1 juni al vrolijk gezongen op de parkeerplaats van Vidar. Er stond namelijk weer een mooi evenement op de planning: Kom’mit on Tour! Dit evenement werd georganiseerd door Vidar en Kom’mit. Tijdens dit evenement gingen ruim 15 deelnemers vanuit Vidar op bedrijfsbezoek bij vijf bedrijven die inclusief ondernemen. De deelnemers konden zo op een persoonlijke manier kennismaken met de werkmogelijkheden in verschillende sectoren en bedrijven.

Halte 1: Samsung SDS Cello Logistics
Na de ontvangst en een korte uitleg over het programma van de dag vertrok de bus naar Samsung SDS Cello Logistics in Born. Hier werd een interessante presentatie gegeven over de uitgebreide logistieke diensten van het bedrijf en de bijbehorende logistieke IT. Daarna trok iedereen werkschoenen aan en kregen de deelnemers een indrukwekkende rondleiding door het enorme magazijn. Er waren enkele deelnemers die al interesse hadden in het werken in de logistiek en hier een goed beeld konden krijgen van de werkzaamheden in de praktijk. Wat de deelnemers ook aansprak was dat deze vestiging nog gloednieuw is en dat men dus mee kan bouwen aan het succes van het bedrijf.


De rondleiding in het enorme magazijn maakte grote indruk

Halte 2: DoubleTree by Hilton
DoubleTree by Hilton Sittard is het eerste Nederlandse Hilton-hotel buiten de randstad en werd een paar maanden geleden officieel geopend. De deelnemers waren dan ook erg nieuwsgierig naar hoe dit gloednieuwe hotel, in het voormalige Bisschoppelijk College, er van binnen uit zou zien. Na de ingrijpende verbouwing van het uit 1908 daterende pand, telt het hotel nu 90 kamers, een aantal bijzondere vergaderruimtes en een restaurant. De deelnemers konden een kijkje nemen in diverse suites en kregen een rondleiding door het hotel. Er werd van alles verteld over de diverse werkzaamheden in de keuken en schoonmaak. Er werden ook veel vragen gesteld door de deelnemers.


Uitleg in een van de suites van DoubleTree by Hilton 

Halte 2: Merici Hotel Sittard
Vervolgens bleef de bus even geparkeerd staan en liep de groep naar het Merici Hotel in Sittard. In dit sfeervolle kloosterhotel werd de groep getrakteerd op een heerlijke lunch met soep en rijkelijk belegde broodjes. Daarna kregen de deelnemers een rondleiding in de mooie zalen en het klassieke gedeelte van het hotel. Er werd uitgebreid verteld over hoe het is om te werken in de schoonmaak en horeca in het internationale team van Merici. Daarnaast werd er meer verteld over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in dit hotel.


De deelnemers werden getrakteerd op een heerlijke lunch in Merici Hotel Sittard

Halte 4: Zorgcentrum Glana
Met de bus verliet de groep de hotelwereld en vertrok naar zorgcentrum Glana van Zuyderland. Hier kregen de deelnemers weer een hele interessante rondleiding over het terrein en in het hoofdgebouw. Er werd veel verteld over het werken in de zorg, de opleidingen die hiervoor nodig zijn en de overige werkzaamheden in het zorgcentrum. Daarnaast werd er uitgelegd dat het in het zorgcentrum niet alleen draait om de zorg van bewoners, maar ook om het bevorderen van hun welzijn. Dit sprak verschillende deelnemers enorm aan.


Rondleiding bij de woningen van zorgcentrum Glana 

Halte 5: De Duurzame Jongens
Er werd ook nog gestopt bij De Duurzame Jongens (waar overigens ook dames werken). De Duurzame Jongens instaleren en onderhouden zonnepanelen, airco’s en duurzame dakbedekking. Onder het genot van een stukje vlaai, kregen de deelnemers een korte bedrijfspresentatie en werd er vol passie verteld over hoe het is om in het hechte team van De Duurzame Jongens met technische werkzaamheden aan de slag te gaan en de handen uit de mouwen te steken.


De Duurzame Jongens vertelden vol enthousiasme over hun werk

Halte 6: Vidar
De dag werd afgesloten bij Vidar. Hier werd druk nagepraat over alle indrukken die de deelnemers die dag hadden opgedaan. Dit hoefde echter nog niet de eindhalte te zijn. Op een evaluatieformulier konden de deelnemers namelijk aangeven met welk bedrijf of sector ze een klik hadden en waar ze nog meer interesse in hadden. Extra leuk was dat iedere deelnemer interesse had in één of zelfs meerdere bedrijven. Vidar gaat nu snel aan de slag om de deelnemers verder te helpen bij het vinden van werk en met vervolggesprekken bij de bedrijven.