EVENTSNIEUWS

Kom’mit bedrijfsbezoek: wie goed doet, Het Goed ontmoet!

Op donderdag 19 mei gingen ruim 25 Kom’mit-partners en introducés op bedrijfsbezoek bij kringloopwarenhuis Het Goed in Sittard.

Het Goed ondersteunt mensen bij hun ontwikkeling en geeft spullen een tweede kans. In de kringloopwarenhuizen wordt werk gecreëerd door hergebruik van gebruikte spullen. Deze worden verkocht of op een andere manier gerecycled. Daarnaast biedt Het Goed passend werk aan mensen die een opstapje kunnen gebruiken richting betaald werk. Hierbij werkt Het Goed onder andere samen met Vidar. Door de hartverwarmende begeleiding heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering (hét keurmerk voor sociaal ondernemen) ontvangen.


De deelnemers kregen meteen de smaak goed te pakken

De Kom’mit-partners en introducés werden hartelijk ontvangen in de winkel van Het Goed. Met een kop koffie en Limburgse vlaai werd er al meteen druk gepraat over alles wat in de winkel te zien was. Velen hadden al gehoord van Het Goed, maar nog niet iedereen was hier al eens binnen geweest. Tijdens het bedrijfsbezoek werd er een interessante rondleiding in de winkel en achter de schermen gegeven. Verschillende medewerkers vertelden over hun werkzaamheden en deelden vol enthousiasme hun eigen verhaal over hoe zij gegroeid zijn bij Het Goed. Ze kregen veel goede vragen van de nieuwsgierige Kom’mit partners.


Een medewerker van Het Goed vertelt open over haar persoonlijke ontwikkeling

Daarna werd er nog een presentatie over Het Goed gegeven door Theo Stassen en Sonja Janssen. Na afloop werd er, onder het genot van een broodje en een drankje, nog enthousiast nagepraat over milieubewust en inclusief ondernemen. Alle deelnemers kregen ook nog een echte ‘GOEDiebag’: een shopper die gemaakt was van gerecyclede materialen en een bon t.w.v. 10 euro om te besteden bij Het Goed of om, aan iemand die dit goed kan gebruiken, cadeau te doen. Een mooie verrassing als afsluiting van een zeer geslaagd bedrijfsbezoek!

Kom’mit wil ook graag via deze weg nogmaals Theo Stassen, Sonja Janssen en alle medewerkers van Het Goed bedanken voor hun inzet tijdens dit onvergetelijke bedrijfsbezoek.


Theo Stassen en en Sonja Janssen vertellen over de werkwijze van Het Goed.

Het volgende Kom’mit evenement dat op de planning staat is de Zomercarrousel op woensdag 29 juni bij de Stadbroekermolen. Met interessante updates van Kom’mit en Vidar, een interactieve infomarkt, een netwerkbarbecue en livemuziek, belooft het weer een mooi evenement te worden waarbij MVO en inclusief ondernemen in de schijnwerpers worden gezet!