EVENTSNIEUWS

Kom’mit Masterclass ‘Hoe kom ik wél aan personeel?’

Op donderdag 21 april organiseerde Kom’mit speciaal voor haar partners de online masterclass ‘Hoe kom ik wél aan personeel?’

Er is krapte op de arbeidsmarkt en personeelstekorten vormen een steeds grotere belemmering. Veel Kom’mit partners komt dit bekend voor of vrezen hier in de toekomst mee te maken te gaan krijgen. Daarom organiseerde Kom’mit deze interactieve masterclass, waarbij bedrijfsadviseurs Magalie en Noémie Raaijmakers de deelnemers meenamen in de wereld van het vinden en houden van personeel. Er werd ingezoomd op inzicht, psychologie en daadkracht om zo zelf de regie te kunnen nemen om kansen die er – ook nu – zijn aan te grijpen.

Magalie en Noémie baseerden hun aanpak en adviezen op de zienswijze van arbeidsmarktadviseur en toekomststrateeg Wim Davidse. Dit is voor veel Kom’mit-partners inmiddels een bekend gezicht, want hij verzorgde afgelopen jaar ook een Kom’mit masterclass over HR-strategie. Met zijn citaat ‘Morgen is al te laat’ en onderbouwende cijfers benadrukt hij de noodzaak van het in beweging komen. “Aanstekelijk werkgeverschap rules the waves! Daarvoor moeten we gaan omdenken en omdoen, vanuit een nieuwe visie op mensen vinden en inspireren”, aldus Davidse. Dat vormde ook een mooi uitgangspunt voor deze online Kom’mit masterclass!


Wim Davidse

Tijdens de energieke masterclass brachten Magalie en Noémie de deelnemers met elkaar in verbinding. Dat zorgde voor synergie. Het was fijn om te merken dat veel onzekerheden over het vinden en houden van personeel werden weggenomen. Bovendien werden er veel tips en tricks met elkaar gedeeld, zodat de deelnemers hiermee aan de slag konden binnen hun eigen organisatie.