Genieten in zomerse sferen tijdens de Kom’mit Zomercarrousel

Op woensdag 29 juni vond de Kom’mit Zomercarrousel plaats bij de Stadbroekermolen in Sittard. Inclusief ondernemen stond hierbij volop in het zonnetje!

Nieuw presentatieduo
Deze keer lag de presentatie in handen van Kom’mit projectleider Roel Beugels en Kom’mit voorzitter Astrid Pinckaers. Vol enthousiasme beet dit presentatieduo het spits af door een update te geven over Kom’mit. De afgelopen maanden hebben er immers weer veel mooie evenement plaatsgevonden, zoals de verkiezing en uitreiking van de Kom’mit MVO-prijs, de online masterclass ‘Hoe kom ik wél aan personeel?’, het bedrijfsbezoek aan Het Goed en Kom’mit on Tour. Daarnaast maakten we kennis met maar liefst 13 nieuwe Kom’mit-partners, die in de afgelopen 12 maanden lid zijn geworden. De aanwezige nieuwe partners stelden zich op een persoonlijke wijze kort voor.


In gesprek met één van de nieuwe partners: Stichting PSW

Live interviews over Vidar en de situatie betreffende de Oekraïense vluchtelingen
Vervolgens werd er een live interview gehouden met Jantien Kuperus (directrice bij Vidar) over wat sociaal ontwikkelbedrijf Vidar te bieden heeft m.b.t. de werving en selectie van personeel tijdens krapte op de arbeidsmarkt. Zo werd er onder andere aandacht besteed aan de mogelijkheden van groepsdetachering, Vidar Loont, inclusief bedrijfsadvies en jobcarving. Vervolgens vond er nog een live interview plaats met Inge Stassen (Manager Ontwikkeling bij Vidar) over de situatie betreffende de Oekraïense vluchtelingen. Dit zorgde voor nieuwe inzichten bij de aanwezige Kom’mit-partners.


Live interview met Jantien Kuperus (directrice bij Vidar)

Inspirerende infomarkt
En toen was het tijd om de benen te strekken en konden de Kom’mit-partners in groepen struinen over een interactieve infomarkt. Maastschappelijk verantwoord ondernemen werd hierbij volop in het zonnetje gezet met stands van o.a. ZOwonen, Team Inclusief, Leo Loopbaan, Gehlen Zonwering en een mobiele escaperoom die jongeren helpt te ontsnappen uit de schulden. Een ludiek letterspel zorgde voor de nodige hilarische momenten en bracht de competitiedrang in een aantal Kom’mit-partners naar boven.


De indrukwekkende mobiele escaperoom die jongeren helpt te ontsnappen uit de schulden

Gezellige netwerkbarbecue
Tijdens een barbecue met live muziek van Guido Staps konden de Kom’mit-partners in ontspannen sfeer netwerken en napraten over alle kennis die ze hadden opgedaan tijdens de infomarkt. Er werden nieuwe contacten gelegd en zowel zakelijke als gezellige gesprekken gevoerd.


Guido Staps zorgde met zijn muziek voor extra sfeer

Slagen doen wij samen!
Aan alle aanwezige partners, introducés en standhouders: bedankt voor jullie enthousiasme! Dankzij jullie mogen we weer terugkijken op een mooi evenement. Laten we de opgedane kennis verder toepassen in de praktijk. Slagen doen wij samen!


De winnaars van het letterspel

Nog meer moois in het verschiet
Op woensdag 28 september staat het volgende evenement op de planning. Dit evenement wordt door Kom’mit in samenwerking met Stichting Sprinc en Stichting IMMENS georganiseerd en staat geheel in het teken van laaggeletterdheid met als gastspreker prinses Laurentien. Kom’mit-partners ontvangen binnenkort de save te date en uitnodiging in hun mailbox. Het belooft weer een onvergetelijk evenement te worden!

Fotografie: puurID