Even terugblikken naar… “De Kracht van Kwetsbaarheid”

Op 18 september vond het Kom’mit nazomerevenement plaats. Centraal op deze avond stond de gelijknamige theatervoorstelling “De Kracht van Kwetsbaarheid”, gespeeld door theaterduo Dames die Raken. Een pakkende voorstelling met verschillende sketches gerelateerd aan het thema van de avond: Psychische kwetsbaarheden. Graag blikken we in dit artikel terug op deze bijzondere avond.

Om 16.30 uur druppelden de eerste bezoekers het restaurant van PITground binnen. Rondom het daar opgebouwde podium kon iedereen genieten van een eerste drankje en een versnapering. Astrid Pinckaers, voorzitter van Kom’mit, nam om 17.00 uur het woord om de 85 aanwezige gasten welkom te heten. In het bijzonder werd er stilgestaan bij twee nieuwe Kom’mit partners: BILAgroep en Apotheek Voorzorg.

Kom’mit voorzitter Astrid Pinckaers

Na de introductie werd de zaalverlichting gedimd en de spreekwoordelijke spotlight op het podium gezet. De ‘Dames die Raken’ begonnen met vertellen over hun eigen psychische kwetsbaarheden. Daarna speelden ze in hoog tempo verschillende korte scenes met daarin uiteenlopende situaties van hoe zij zelf, de samenleving en het bedrijfsleven om gaan met psychische kwetsbaarheden. Met behulp van licht, geluid en bijzondere rekwisieten kwam hun verhaal helemaal tot leven. De sketches namen de bezoekers op soms schurende, humoristische of ontroerende manier mee door het verhaal, gebaseerd op eigen ervaringen van de Dames die Raken.

Theaterduo Dames die Raken

Aan het einde van de voorstelling was er ruimte voor een dynamisch vraaggesprek waarin het theaterduo met de aanwezige Kom’mit partners het gesprek aanging. Hun uitnodiging tot het delen van eigen verhalen werd snel opgevolgd: verschillende ervaringsdeskundigen in het publiek stonden op om hun verhaal te delen of in te gaan op wat we in de voorstelling gezien hadden. Mooi om te zien dat het thema ook onder de Kom’mit partners actueel, én bespreekbaar, is.

Dynamisch vraaggesprek met Kom’mit bezoekers

Na de voorstelling stond een team van Limburg Catering klaar om de aansluitende netwerkborrel te faciliteren met lekker eten en een bijbehorend drankje. Ook tijdens het nuttigen daarvan werd er nog naar hartenlust bijgepraat door alle aanwezigen. We kijken daarom terug op een geslaagde nazomerbijeenkomst van Kom’mit.

Netwerkborrel om na te praten

Graag bedanken we alle aanwezigen voor hun komst en nodigen iedereen van harte uit om alvast woensdag 15 november in de agenda te noteren. Kom’mit organiseert dan, samen met het UWV, Immens en Sprinc, een nieuwe editie van Regio in Beeld. Tijdens Regio in Beeld geeft het UWV voor elke arbeidsmarktregio, voor ons Zuid-Limburg, een analyse over het afgelopen jaar en er wordt ook vooruitgekeken naar de situatie op de arbeidsmarkt in 2024. We zijn te gast in de verbouwde Theresiakerk in Maastricht: de oefenlocatie van Philharmonie Zuid. Een unieke plek voor het Regio in Beeld evenement “Harmonie op de arbeidsmarkt: zo klinken kansen!”

Foto-impressie:

Save the date

Op woensdag 15 november 2023 staat in de namiddag het volgende Kom’mit evenement op de planning. We zijn te gast in de verbouwde Theresiakerk in Maastricht: de oefenlocatie van Philharmonie Zuid. Een unieke plek voor het Regio in Beeld evenement “Harmonie op de arbeidsmarkt: zo klinken kansen!”