Verslag voorjaarsevent 2019

Maandagavond 8 april was het zover: hét voorjaarsevenement van 2019. De ingrediënten van deze bijzondere avond? Drie gevulde tribunes, drie sprekers, drie stellingen en één debatleider.

 

Prikkelende stellingen

Onder bevlogen leiding van de bekende presentator Donatello Piras werden Job Cohen (ex-politicus en voorzitter Cedris), Robert Claasen (CEO Chemelot) en Roy Ramaekers (Timmerfabriek Helwig) aan de tand gevoeld over arbeidsparticipatie en duurzaam ondernemen. Hoe gaan zij de problematiek op de arbeidsmarkt oplossen? Alle drie sloten zij hun verhaal af met een prikkelende stelling:

Job Cohen: “De parallelle arbeidsmarkt is een goede oplossing om mensen uit de bakken te krijgen.”

Robert Claasen: “Het bedrijfsleven moet zelf veel meer investeren in personeel om de toekomst van de regio veilig te stellen.”

Roy Ramaekers: “De aantrekkelijkste werkgever van de toekomst heeft minimaal 10% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst.”

 

Live debat

Aan het publiek de opdracht het debat met elkaar aan te gaan. Britse Lagerhuistaferelen bleven uit, wél werden verhitte discussies gevoerd, creatieve oplossingen bedacht en meningen bijgesteld.

De avond werd afgesloten met een drukbezochte en smakelijke borrel.