Terugblik Talkshow Regio in Beeld 2021

Op dinsdag 2 november werd de talkshow ‘Regio in Beeld’ live uitgezonden vanuit een studio op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De talkshow werd georganiseerd door UWV WERKbedrijf Zuid-Limburg, Stichting Sprinc Parkstad, Stichting IMMENS en Kom’mit. Tijdens de talkshow besprak gespreksleider Vivian Lataster met wisselende tafelgasten het nieuwe Regio in Beeld rapport. Belangrijke cijfers, discussies en inspirerende praktijkvoorbeelden passeerden de revue.

Interessante arbeidsmarktinformatie

Het rapport was vers van de pers en stond ook dit jaar weer bomvol met belangrijke cijfers, die inzicht geven in hoe de arbeidsmarkt in Zuid-Limburg zich ontwikkelt. Er is sprake van een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Hoe gaan we daarmee om? Wat zijn de toekomstbeelden? En welke oplossingen zijn er voor ondernemers? De cijfers en inzichten die Gerald Ahn (adviseur arbeidsmarktinformatie UWV) presenteerde lieten een grote indruk achter.

Geen gelijke kansen voor iedereen

Als gevolg van de krapte in veel sectoren, zijn de kansen op werk voor veel beroepen groot. Opmerkelijk was echter dat de goede vooruitzichten zich niet automatisch vertalen naar gelijke kansen voor iedereen. Met het oog op de bestaande en toekomstige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om op een andere manier te gaan kijken naar het beschikbare aanbod en ook mensen met een (kleine) afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een kans te geven. Inclusief ondernemen en kijken naar skills en talenten wordt steeds belangrijker!

Boeiende tafelgasten

Er werden ook zeer interessante gesprekken gevoerd met de tafelgasten. Zo werd het prachtige voorbeeld van Khadija Mannan gedeeld, die een werkervaringsplaats heeft bij SPIE en genomineerd werd voor de UAF award. Ook Jenny Cobben, HR Manager bij SPIE, Manuel Stoffels, rayonmanager UWV WERKbedrijf Zuid-Limburg, Martin de Beer, wethouder gemeente Heerlen, Karel van Rosmalen van VISTA college en Igor Stel, een inspirerende ondernemer in de horeca deelden hun visies en kennis en expertise. Het was een gemêleerd en inspirerend gezelschap!

Talkshow ‘Regio in Beeld’ terugkijken

Heeft u deze inspirerende en zeer informatieve talkshow gemist? Geen zorgen! U kunt hem nog terugkijken via de volgende link: Uitzending Gemist Regio in Beeld 2 november 2021