Succesvolle eerste editie van ‘De inclusiefste mens’

Dinsdagmiddag 6 april vond de online show ‘De inclusiefste mens’ plaats, een gezamenlijk initiatief van de MVO-platforms Kom’mit, Sprinc en IMMENS. Tijdens deze quiz, die een alternatief is op ‘De slimste mens’, werd in drie verschillende spelrondes het thema ‘inclusief ondernemen’ op ludieke wijze aangesneden. Léon Janssen, Carmen Mélotte en Pascal Starren gingen als kandidaten onderling de strijd met elkaar aan om te bepalen wie er met de titel ‘De inclusiefste mens’ naar huis mocht.

Dit alles vond plaats onder het toeziend oog van de vakkundige juryvoorzitter Rob Scheepers. Rob is Nederlands tonprater en veelvoudig winnaar van de Zilveren Narrenkap. Daarnaast wist hij in 2019 als deelnemer aan ‘De slimste mens’ de finaleweek te behalen. Gewapend met de welbekende bel voorzag Rob op humoristische wijze de kandidaten van de nodige toelichting en hield hij nauwkeurig de tussenstand bij.

Verrassende afloop
Na drie spannende spelrondes wisten zowel Léon Janssen als Pascal Starren met 13 punten nipt Carmen Mélotte te verslaan. Zij behaalde 12 punten. Geheel onverwachts eindigde de eerste editie van ‘De inclusiefste mens’ dus niet met één, maar met twee winnaars! Alle goede voorbereidingen ten spijt, had de organisatie met deze verrassende uitkomst geen rekening gehouden. Presentatrice Vivian Lataster opperde dan ook dat beide heren de eindprijs – een maatschappelijk verantwoord DOEGOODS cadeaupakket –onderling moesten verdelen. Eind goed, al goed!

Samenvattend kijken we terug op een succesvolle eerste editie van ‘De inclusiefste mens’ waarbij niet alleen de kandidaten, maar hopelijk óók de kijkers iets hebben bijgeleerd over inclusief ondernemen.

Terugkijken
Heeft u ‘De inclusiefste mens’ gemist? Klik hier om de show terug te kijken.