Samen naar de Finish – Terugblik

Op donderdag 22 juni 2023 vond het Kom’mit zomerevenement plaats. Zo’n 90 partners en introducees waren te gast bij Watersley Sports & Talentpark voor een goed verzorgd sportief evenement. Het regenachtige weer mocht de pret niet drukken: we kijken in dit artikel graag terug op een bijzonder evenement.

Tussen 16:30 en 17:00 druppelen de gasten een voor een binnen bij Watersley Sports & Talentpark. Een locatie die twee dagen later de finishlocatie van het NK wielrennen zal zijn. Aan het eind van de klim naar de finishboog – de auto’s mogen nu over het parcours waar de dranghekken al klaar staan – staat een medewerker klaar met Kom’mit paraplu’s. Daarmee komt bijna iedereen droog aan bij de mooi aangeklede sportlocatie om al snel te genieten van een kopje koffie en een stukje in de bakkerij van het Sports & Talentpark gebakken vlaai.

Dagvoorzitter Sander Kleikers verzorgt de opening

Om 17:00 startten we met het inhoudelijke programma. Dagvoorzitter Sander Kleikers bespreekt met voorzitter Astrid Pinckaers de laatste nieuwtjes van Kom’mit. Ook vertelde Astrid over haar eigen ervaring met een nieuwe medewerker die in eerste instantie ondersteuning richting de arbeidsmarkt nodig had. Geïnspireerd door de verhalen bij Kom’mit heeft ze er nu een goede medewerker bij.

Interview met Astrid Pinckaers

Daarna is het woord voor Joop Petit, Social Entrepeneur en oprichter van het Watersley Sports & Talentpark. Aan de hand van inspirerende verhalen neemt hij ons mee door het achterliggende gedachtegoed van de locatie en de exploitatie daarvan. De passie voor de link tussen de menselijke kant van ondernemen en sport straalt ervan af. Veel voorbeelden over inclusief ondernemen komen voorbij. Zo komt onder andere de vlaai uit de eigen bakkerij, gerund door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het vele gras op het terrein wordt ook door een zeer bevlogen medewerker met een beperking gemaaid en op eenzelfde manier is de fietswerkplaats opgezet.

Joop Petit aan het woord

Na een inkijkje in de oorsprong en organisatie van de locatie is het tijd voor een interview met een aantal topsporters die een bijzondere band met Watersley hebben. Lorena Wiebes (europees wielrenkampioene), Meindert Weulink en Jesse Kramer vertellen hoe het bedrijf hun ondersteunt om telkens weer naar topprestaties toe te werken. Alle drie zullen ze ook aan de start van het NK wielrennen staan en gevraagd wie gaat winnen, antwoorden ze unaniem “ik, natuurlijk!”.

Lorena, Meindert en Jesse over topsport & Watersley Sports & Talentpark

Na een korte pauze gaat het inhoudelijke programma verder in aangepaste vorm. De rondleiding over het terrein gaat vanwege de aanhoudende regen niet door en wordt vervangen door een fotopresentatie van de verschillende gebouwen en aspecten van het Sports & Talentpark. Joop Petit vertelt vol passie over het ontstaan en de opbouw van het hostel, hotel, proeflokaal, restaurant en de pumptrack op het terrein. Daarnaast nodigt hij Kom’mit uit om nog eens terug te komen, zodat we de rondleiding kunnen inhalen. Daar gaan we graag gebruik van maken!

Aandacht voor de presentatie over de locatie

Rond 18:30 werd het formele programma afgesloten. Twee foodtrucks zorgden vervolgens voor een lekkere maaltijd. Ook een bijbehorend drankje en goed gesprek onder de aanwezigen ontbrak niet.

Foto-impressie:

Save the date

Op 12 september 2023 staat in de namiddag het volgende Kom’mit evenement op de planning. We zijn dan in Sittard te gast bij PIT.ground voor een uniek programma. Nieuwsgierig? Hou dan uw e-mail inbox in de gaten – de uitnodiging voor Kom’mit partners volgt snel.