RVS Paleis: flinke drukte sinds uitbraak coronavirus

In gesprek met Nancy Theunissen over ondernemen in tijden van corona. Nancy is eigenaar van het RVS Paleis én winnaar van de Kom’mit MVO-Prijs 2019-2020. Het Geleense RVS Paleis verkoopt bevestigingsmaterialen zoals bouten, moeren en ringen via hun webshop.

Hoe gaat het met je?

“Goed. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het behoorlijk druk. Er is een flinke toename in orders. Veel mensen zijn thuis aan het klussen geslagen en bedrijven gebruiken deze tijd om te renoveren. Ik voel me er haast schuldig over omdat ik weet dat veel bedrijven het momenteel erg moeilijk hebben.

Hoe zorg je ervoor dat het werk door kan gaan?

Onze werksituatie is zo ingericht dat het werk prima kan doorgaan op een veilige manier. Medewerkers kunnen onderling voldoende afstand bewaren. Wel hebben we de showroom gesloten om besmettingsgevaar voor zowel klanten als personeel te voorkomen. Gelukkig weten klanten ons goed te vinden via de webshop. De crisis heeft weinig invloed op de bedrijfsvoering omdat onze verkoop voor 99% online verloopt.

Brengt deze crisis ook iets positiefs met zich mee?

Persoonlijk hoop ik dat de maatschappelijke saamhorigheid na de crisis blijft bestaan. En dat mensen zich bewuster worden van het feit hoe goed wij het hebben.

Hoe kunnen Kom’mit-partners (elkaar) helpen?

Door verhalen en tips te delen. Er zijn partners geraakt door deze crisis. Hoe gaan zij hiermee om?  Hebben zij oplossingen bedacht en/of richten zij hun werk (tijdelijk) anders in? Door dit met andere partners te delen, helpen en inspireren we elkaar.

Hoe zie je de toekomst?

Het komt goed, hoe dan ook. Ik weet dat het makkelijk praten is als de crisis je zakelijk niet direct raakt. Maar ik weet ook hoe het voelt wanneer je economisch in zwaar weer verkeert. In het verleden heb ik voor twee faillissementen gestaan. Daarom wil ik tegen anderen zeggen: Heb vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Hoe moeilijk het ook is, geef nooit op.”