Terugblik: Maatschappelijk Teamwork met Björn Kuipers

Op dinsdag 15 november vond het Kom’mit evenement ‘Maatschappelijk Teamwork’ plaats in het Fortuna Stadion in Sittard.

Kennismakingsbijeenkomst
Voordat het evenement begon, vond er nog een kennismakingsbijeenkomst plaats waarbij geïnteresseerden kennis konden maken met Kom’mit en meer informatie kregen over de voordelen van het partnerschap.


Kennismakingsbijeenkomst

Dennie Coumans deelde zijn indrukwekkende persoonlijke verhaal en onderstreepte daarmee hoe belangrijk inclusief ondernemen is. Na een bacteriële infectie kreeg hij een dwarslaesie. Zijn hele leven veranderde, maar na veel trainen om beetje bij beetje weer zo zelfstandig mogelijk te worden wist hij zijn leven weer terug te pakken. “Ik kon helemaal niets meer. Het is een hele lange weg geweest. Het is daarbij belangrijk om te blijven kijken naar wat er wel nog kan en in mogelijkheden te blijven denken. Ik ben gelukkig kunnen blijven werken bij SAMCO Aircraft Maintenance. Dat is een ontzettend leuk bedrijf. Ik hecht veel waarde aan de sociale contacten met mijn collega’s en het werk geeft me veel voldoening. Ik hoop anderen met mijn verhaal te kunnen inspireren en te laten zien wat ik na die enorme tegenslag in mijn leven toch allemaal heb bereikt”, aldus Dennie Coumans.

Ontvangst
Vervolgens werden de Kom’mit-partners en introducés hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. De deelnemers van de kennismakingsbijeenkomst sloten aan en konden meteen de gezellige Kom’mit-sfeer proeven.

Dagvoorzitter Sander Kleikers en wethouder Judith Bühler
Daarna was het tijd voor het evenement ‘Maatschappelijk Teamwork’. Dagvoorzitter Sander Kleikers verzorgde de aftrap. Vervolgens werd samen met wethouder Judith Bühler stilgestaan bij tien jaar Kom’mit en de kansen en uitdagingen in de regio.


Wethouder Judith Bühler feliciteert Kom’mit met het 10-jarig jubileum

10 jaar Kom’mit
Aan de hand van een video werd samen stilgestaan bij de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Astrid Pinckaers (voorzitter Kom’mit) en Ton Mans (ex-voorzitter Kom’mit) vertelden vervolgens meer over hoe Kom’mit zich al 10 jaar lang met hart en ziel inzet om werkgevers en ondernemers te inspireren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zodat steeds meer mensen hun werkgeluk vinden. Inmiddels is het netwerk al uitgegroeid tot meer dan 90 partners.

Fortuna Verbindt
Coen Cremers van Fortuna Verbindt vertelde hoe je als club kunt scoren met MVO-doelen. Dante (Team 12) en Ricardo (PSW) deelden hun persoonlijke ervaringen en vertelden hoe ze met hart voor de club en veel plezier bij Fortuna aan de slag gingen. De passie straalde ervan af.


Dante en Ricardo vertellen over hun ervaringen bij Fortuna

Topgastspreker Björn Kuipers
Topgastspreker Björn Kuipers verbond in zijn dynamische talk zijn carrière als scheidsrechter en lid van de scheidsrechtercommissie van de UEFA met zijn inclusief ondernemerschap bij de Jumbo Supermarkten waar hij eigenaar van is. Voetbalfan of juist totaal niet: de deelnemers zaten op het puntje van hun stoel. Historische voetbalfragmenten, split second beslissingen, passie en het hebben van plezier in je werk, doorzetten, kwetsbaar zijn, het overwinnen van tegenslagen, elkaars waarde weten en het belang van een goede voorbereiding en hecht teamwork kwamen aan bod.

Vidar, Team 12, PSW en PlusOne. Events: dat is pas teamwork!
Dat teamwork kwam ook goed tot uiting bij het team bestaande uit medewerkers van Vidar, Team 12 en PSW met als aanvoerder PlusOne. Events. Zij verzorgden de voorbereiding in de keuken, het klaarzetten van de zaal, het aangeven van de parkeerkaartjes en het serveren van een drankje en een hapje. Zoals Bjorn Kuipers vertelde: “Als je de speciale waarde ziet van ieder individu, dan kom je tot een mooi team.” En dat werd door dit team dan ook zeker bewezen!


Teamwork in de praktijk

Samen met alle partners en introducés werd vervolgens tijdens de verlenging het glas geheven op de toekomst. Tijdens de gezellige netwerkborrel met walking dinner werd nog druk genetwerkt en nagepraat over de inspirerende avond.