Diamo Realisatie wint felbegeerde Kom’mit MVO-prijs

Op woensdag 20 maart vond de verkiezing en uitreiking van de felbegeerde Kom’mit MVO-prijs 2023-2024 plaats bij restaurant George’s van hotel Merici in Sittard. De Kom’mit MVO-prijs is een award voor werkgevers in de Westelijke Mijnstreek die structureel het verschil maken door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De nadruk ligt op de ‘P’ van People en inclusief ondernemen.

Rond half 5 druppelden de eerste bezoekers binnen voor een ontvangst met een lekker glaasje prosecco of ander drankje in de tuin van het restaurant. Op een informele manier kon er zo al bijgepraat worden met elkaar. Vervolgens schoven de gasten aan de dinertafel aan en startte het programma.

Na een korte introductie door dagvoorzitter Vivian Lataster was het woord voor Kom’mit voorzitter Astrid Pinckaers. Zij stelde de juryleden voor en heette ook twee nieuwe partners welkom bij Kom’mit: Vahsen Constructies en Limbourg & Partners. Daarna werd er meer verteld over de verkiezing van de MVO-prijs.

Introductie door Vivian Lataster (links) en Astrid Pinckaers (rechts).

Uit vele inzendingen had de vakjury al drie finalisten geselecteerd: Diamo Realisatie, Fibrant en Fortuna Sittard. De 125 aanwezige Kom’mit-partners en hun introducées bepaalden tijdens het feestelijke diner samen met de jury de winnaar. Via video’s, interviews en pitches leerde het publiek de finalisten beter kennen en werd getoond hoe zij zich inzetten op het gebied van MVO en inclusief ondernemen. Er werd vol passie en enthousiasme gesproken, wat voor een flinke dosis inspiratie zorgde bij het publiek.

Prachtig gedekte tafels in een sfeervolle ruimte voor de uitreiking van de Kom’mit MVO-prijs

Na het hoofdgerecht was er ook aandacht voor het project Limburg Leert en de Sociale Coöperatie Vidi. Na een verrassend muzikaal intermezzo van ‘de zingende obers’ waren de stemmen geteld en nam het team van Diamo Realisatie geëmotioneerd de MVO-prijs in ontvangst. Een dankbare directeur Ronald Jaspers richtte zich tot het publiek met de woorden: “Ik gun iedere organisatie het geluk om echt het verschil te kunnen maken in het leven van medewerkers die net dat beetje extra ondersteuning nodig hebben.”

Winnaar Diamo Realisatie

Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd, onder het genot van een heerlijk dessert, druk nagepraat over de inspirerende praktijkvoorbeelden die de revue passeerden. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement waarin inclusief ondernemen volop in de schijnwerpers stond.

Foto-impressie:

Save the date

Op maandag 17 juni 2024 staat in de namiddag het volgende Kom’mit evenement op de planning. Binnenkort kunt u hier meer informatie over verwachten.