FORMANI wint felbegeerde Kom’mit MVO-prijs

Op woensdag 30 maart vond de verkiezing en uitreiking van de felbegeerde Kom’mit MVO-prijs plaats in Van Der Valk Hotel Stein-Urmond. De Kom’mit MVO-prijs is een award voor werkgevers in de Westelijke Mijnstreek die structureel het verschil maken door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De nadruk ligt op de ‘P’ van People en inclusief ondernemen.

Er waren veel Kom’mit-partners en introducés aanwezig op deze bijzonder feestelijke avond. Na een hartelijk ontvangst met een glas prosecco werd er eerst in informele sfeer met elkaar bijgepraat. Vervolgens was het tijd om aan tafel te schuiven en met het programma te starten. Een voor een werden de finalisten, onder luid applaus en met themamuziek van Trio Raak, verwelkomt.

De vakjury had drie finalisten geselecteerd uit de vele inzendingen: FORMANI, Smeets Schilderwerken Stein en Zuyderland. Het publiek kon tijdens een feestelijk diner, samen met de vakjury, beslissen wie er met de winst vandoor zou gaan. Via video’s, interviews en pitches leerde het publiek de finalisten beter kennen en werd getoond hoe zij zich inzetten op het gebied van MVO en inclusief ondernemen. Er werd vol passie en enthousiasme gesproken, wat voor een flinke dosis inspiratie zorgde bij het publiek.


De drie finalisten met hart voor MVO: FORMANI, Zuyderland en Smeets Schilderwerken Stein

Na een spannende finalestrijd werd de grote winnaar van de avond bekendgemaakt via een gepersonaliseerd lied van Trio Raak. En die grote winnaar werd FORMANI. Dit bedrijf is specialist op het gebied van exclusief deur-, raam-, en meubelbeslag. FORMANI heeft diverse statushouders een kans geboden om binnen hun bedrijf aan de slag te gaan, ondanks hun taalachterstand. Hierbij werkt FORMANI nauw samen met Vidar. Er is veel tijd en energie gestoken in de persoonlijke begeleiding van de medewerkers waardoor zij zich vanaf dag één thuis voelen bij FORMANI. Tijdens de verkiezing van de Kom’mit MVO-prijs kwamen de medewerkers ook zelf op aan het woord op het podium en vertelden zij op een hartverwarmende manier wat werken bij FORMANI voor hun betekent. Zo zei dolgelukkige medewerker Philip Daoud: “FORMANI was voor mij al een nummer 1 werkgever, omdat het bedrijf mij en anderen een kans geeft op werkgeluk en een goede toekomst. Mooi dat hier een award voor is!”


De verkiezing van de Kom’mit MVO-prijs vond plaats tijdens een smakelijk diner

General Manager Nicol Vermeer was ook zichtbaar blij met de winst: “Ik voel me ontzettend vereerd en ben trots op de FORMANI-familie. Deze award is voor ons allemaal en is een mooie blijk van waardering voor de medewerkers. Iedereen verdient een kans en bij ons bedrijf staan de deuren voor iedereen open. De verbreding van het personeelsbestand heeft absoluut toegevoegde waarde voor ons bedrijf en er zijn zelfs procesverbeteringen uit voortgekomen. Wij willen dan ook graag als ambassadeur voor MVO fungeren en zo ook andere ondernemers inspireren.”

De avond werd afgesloten met een buffet met heerlijke nagerechten en een gezellige netwerkborrel. Er werd druk nagepraat over de inspirerende praktijkvoorbeelden die de revue passeerden. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement waarin inclusief ondernemen volop in de schijnwerpers stond.


Er werd flink bijgepraat en genetwerkt tijdens dit exclusieve evenement

Laten we ons samen zoveel mogelijk blijven inzetten voor mensen die net dat beetje extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van werk. Slagen doen wij samen!

Fotografie: PuurID