Even terugblikken: Ruim 80 Kom’mit partners gingen “Back to school” tijdens ons nazomer evenement

Op donderdag 19 september stond het jaarlijkse Kom’mit nazomer evenement weer op de planning. Onder een heerlijk nazomerzonnetje verzamelden de Kom’mit partners zich in de Land van Gulick-MAVO in Sittard, die inmiddels -prachtig verbouwd door Kom’mit partner ZOwonen- onder de naam Trefhuis bekend staat. Een bijzonder treffende plek om de onderwerpen Wonen, Arbeidsmarkt én Onderwijs aan elkaar te verbinden in een boeiende bijeenkomst.

Na een welkomstdrankje -met het nodige bijpraten- op het voormalige schoolplein namen we plaats in de oude gymzaal, die nu dienst doet als bedrijfsrestaurant. Het inhoudelijke programma startte met het verwelkomen van vijf nieuwe partners bij het Kom’mit netwerk, waarvan vier bedrijven ook al in de zaal aanwezig waren.

Opening door dagvoorzitter Sander Kleikers

Daarna ging dagvoorzitter Sander Kleikers in gesprek met ZOwonen directeur-bestuurder Janine Godderij. Zij nam ons op enthousiaste wijze mee langs de maatschappelijke initiatieven van de woningstichting. Conceptontwikkelaar Janneke Wolfs lichtte samen met de betrokken bewoners een tweetal van deze initiatieven verder toe. Het prachtige verhaal van vader Michel van Zandvoort en zijn dochter Maud over woonconcept SAM&ZO, waar mensen met en zonder beperking samenwonen, liet niemand onberoerd. Dat was ook het geval toen Diego Aragon vertelde hoe het initiatief Kom’mit On Tour ertoe geleid heeft dat hij, vanuit een situatie met weinig perspectief, zijn passie en geluk vond in een baan in de ouderenzorg.

Maud en Michel van Zandvoort en Janneke Wolfs over SAM&ZO

Vervolgens was het tijd voor het verhaal van keynote-spreker Rob Houben. Met zijn motto “Iedereen verdient een ongelijke behandeling” wist hij de aanwezigen te prikkelen. In zijn verhaal pleitte hij ervoor om, zowel het onderwijs als het werkgeverschap en bedrijfsleven, veel meer op persoonskenmerken en persoonlijke ontwikkeling te richten, dan op bijvoorbeeld leeftijd en functieprofiel.

Keynote spreker Rob Houben

Dit alles leverde verrassende inzichten op die tijdens de uitstekend verzorgde barbecue uitgebreid nabesproken werden. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement waarin inclusief ondernemen weer volop in de schijnwerpers stond, waarbij we Kom’mit partner ZOwonen bedanken voor de gastvrijheid tijdens ons nazomer-evenement.

Foto-impressie:

Save the date

Op woensdag 13 november 2024 staat in de namiddag het volgende Kom’mit evenement op de planning. We zijn dan te gast bij Van der Valk in Heerlen voor het jaarlijkse Regio in Beeld, ditmaal ondersteunt door De Grote Generatieshow. Kom’mit partners ontvangen de uitnodiging hiervan binnenkort via e-mail.