NIEUWS

Gehlen Zonwering: MVO is een vanzelfsprekendheid bij ons

Waarom is Gehlen Zonwering partner van Kom’mit?
Kom’mit is een club met een goed netwerk en biedt de gelegenheid om gelijkgestemde ondernemers in de Westelijke Mijnstreek te leren kennen. Tijdens events komen interessante onderwerpen aan bod die je anders leren kijken. Mijn ogen zijn al diverse malen geopend, bijvoorbeeld tijdens een werkbezoek aan de P.I. in Sittard.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een vanzelfsprekendheid bij familiebedrijf Gehlen.
We hebben twee medewerkers met een vorm van autisme in dienst. Tijdens hun werk ontvangen zij begeleiding van directe collega’s. Dat gaat erg goed.  Sterker nog; het zijn twee van onze beste medewerkers! Ze zijn ontzettend gefocust en trots op het werk dat ze leveren.

Wat betekent de uitbraak van het coronavirus voor je bedrijf?
Door de coronamaatregelen werken veel mensen thuis. In plaats van met vakantie te gaan, steken mensen tijd en geld in hun woning, waaronder in zonwering. Dat is voor ons een positieve ontwikkeling. De andere kant van de medaille is dat we bij instellingen niet of maar beperkt naar binnen kunnen voor het verrichten van onderhoud of onderzoek. Denk aan verpleeg-en verzorgingshuizen. Bezoek wordt uit veiligheidsoverwegingen maar mondjesmaat toegelaten. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor.

Verder is iedereen is gewoon aan het werk, we zijn geen enkel moment gesloten geweest. Met de nodige aanpassingen kan iedereen bij ons veilig werken. We hebben genoeg kantoorruimte om collega’s een eigen werkkamer te geven. In onze showroom zijn maximaal twee tegelijk toegestaan. Op deze manier kunnen medewerkers en bezoekers voldoende afstand houden. Tijdens het bezoek aan klanten of montagewerkzaamheden worden voorzorgsmaatregelen genomen. Medewerkers dragen mondkapjes, gebruiken desinfectiemiddelen en houden afstand.

Brengt deze crisis ook iets positiefs of kansen met zich mee?
Jazeker! Je gaat noodgedwongen inventiever te werk. Naast Gehlen Zonwering heb ik een eigen bedrijf in de evenementenbranche. De coronacrisis dwingt je om ‘out of the box’ te denken en een beroep op je creativiteit te doen. Zo ontstaan er nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Bij Gehlen richten we ons momenteel op zonwering op zonne-energie. Dat is niet alleen duurzaam maar ook coronaproof.  Zonwering wordt namelijk van buitenaf gemonteerd. Bij zonwering op zonne-energie zijn er geen kabels nodig en is het niet nodig om een pand of woning binnen te gaan.

Zijn er dingen die je anders gaat doen wanneer de coronacrisis voorbij is?
Ik realiseer me nu hoe vanzelfsprekend het leven voor de coronacrisis was. Hoe fijn was het dat je gewoon kon gaan uiteten of een evenement kon bezoeken? Die momenten ben ik veel meer gaan waarderen. Dat wil ik vasthouden voor de toekomst.